WEBINAR: De bloedsuikerspiegel, vergeten "rode draad" bij herstel van burn-out

31.05.2022 19:30

Introductie

Burn-out en heel wat chronische gezondheidsklachten worden veroorzaakt door een bloedsuikerspiegel uit balans. Bovendien zorgt deze onbalans voor een jojo van de energiepijl en stresshormonen. Dit kan jouw werk als coach bemoeilijken bij het coachen. Want als een coachee een laag energiepeil heeft, valt die al snel terug op de mentale aansturing vanuit reptielen of limbisch brein, wat bewustwording en het veranderingsproces bemoeilijkt. Het stresshormoon cortisol speelt een even belangrijke rol als insuline om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. 
Voeding en leefstijl aanpassing zijn daarom een goede bondgenoot om te zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Hieruit zullen mensen heel wat energieherstel halen. Dit verhoogt hun vitaliteit en vooral hun veerkracht om zo hun leven zelf vorm te gaan. De kennis en de inzichten in deze materie zullen je extra tools geven tijdens je werk als coach. 

Over Christel

Christel Stevens is ing.voeding en orthomoleculaire diëtiste. Op basis van 15 jaar praktijk ervaring heeft ze de 3-is One methode healthy body, brain en heart ontwikkeld, want ze zag in dat je zelf voeden met veel meer doet dan eten. Ziek of gezond gaat altijd om een energiek lichaam, brein en hart, die met elkaar verbonden zijn. Ze leert haar klanten hoe zij best die energie halen uit bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten.