VOLZET! "De plek van de gezondheidscoach in het landschap van de zorgverlening"

10.03.2022 19:30

Een preventief gezonde leefstijl nastreven en de beste versie van jezelf worden is waar een gezondheidscoach zijn klanten mee op weg helpt.  Een integrale gezondheidsaanpak richt zich op verschillende pijlers zijnde:

-       Voeding
-       Beweging
-       Slaap en ontspanning
-       Sociale Relaties

Als Vlaamse Vereniging van Gezondheidscoaches willen wij weten wat jij denkt, voelt en nodig hebt.  Hiervoor gaan we aan de slag met een reeks van online "FOCUS GROEPEN" 

In deze focusgroepen luisteren wij naar jou!

Via een reeks focus groepen willen we samen met jou, onze leden, het gesprek verderzetten over de rol van de gezondheidscoach, om deze nog meer steun en structuur te geven.

De input uit de focus groepen zal dienen om vanuit de VVGC opleidingen, protocollen en tools voor de gezondheidscoach aan te bieden en te ontwikkelen.


We willen jouw mening en ervaring kennen en in kaart brengen! Welke best practices, opportuniteiten en noden zijn er?

Elke focus groep zal door het VVGC bestuur als Host en Co-Host begeleid worden zodat jouw waardevolle input genoteerd, verwerkt en opgevolgd wordt.

Host: Servaas Bingé
Co-Host: Charlotte Van Rumst


"De plek van de gezondheidscoach in het landschap van de zorgverlening" 

De gezondheidszorg verandert. Meer en meer begrijpen we dat preventie belangrijker wordt. Op dit moment zoeken alle zorgverleners (artsen, apothekers, psychologen, voedingsdeskundigen,...) hun plek hierin. Zo ook de gezondheidscoach.

Als beroepsvereniging geloven wij dat in een eerste en misschien zelfs nulde lijn de gezondheids-, lifestyle of health-coach een belangrijke rol kan vervullen in het ondersteunen van mensen om gezonde keuzes te maken.

In deze focusgroep willen we met gerichte vragen over jullie competenties, jullie manieren van probleemoplossing en voorkomen en vooral vanuit jullie ervaringen mbt samenwerkingen met andere beroepsgroepen informatie opdoen om deze plek af te bakenen. Een eerste stap naar een duidelijke rol voor de gezondheidscoach! Laat je stem horen en sluit aan!

DEZE FOCUSGROEP IS HELAAS VOLZET.  U kan zich nog inschrijven op de andere focusgroepen waarvan u een overzicht in de agenda kan terugvinden.