ONLINE FOCUS GROEP: Feedback op de deontologische code voor gezondheidscoaches

27.04.2022 19:30

Een preventief gezonde leefstijl nastreven en de beste versie van jezelf worden is waar een gezondheidscoach zijn klanten mee op weg helpt.  Een integrale gezondheidsaanpak richt zich op verschillende pijlers zijnde:

-       Voeding
-       Beweging
-       Slaap en ontspanning
-       Sociale Relaties

Als Vlaamse Vereniging van Gezondheidscoaches willen wij weten wat jij denkt, voelt en nodig hebt.  Hiervoor gaan we aan de slag met een reeks van online "FOCUS GROEPEN" 

In deze focusgroepen luisteren wij naar jou!

Via een reeks focus groepen willen we samen met jou, onze leden, het gesprek verderzetten over de rol van de gezondheidscoach, om deze nog meer steun en structuur te geven.

De input uit de focus groepen zal dienen om vanuit de VVGC opleidingen, protocollen en tools voor de gezondheidscoach aan te bieden en te ontwikkelen.


We willen jouw mening en ervaring kennen en in kaart brengen! Welke best practices, opportuniteiten en noden zijn er?

Elke focus groep zal door het VVGC bestuur als Host en Co-Host begeleid worden zodat jouw waardevolle input genoteerd, verwerkt en opgevolgd wordt.

Host: Eleanor Abott
Co-Host: Deborah Borry


"Feedback op de deontologische code voor gezondheidscoaches " 

Wie bepaalt vandaag de rol, de rechten en de plichten van de gezondheidscoach? Feitelijk is het iedere gezondheidscoach voor zich. Als lid van onze vereniging heb je de VVGC deontologische code ondertekent. Deze is een aanzet om de gedragsnormen en kwaliteiten waaraan leden moeten voldoen te bepalen. Hieruit kunnen eisen worden afgeleid voor opleidingen en kwalificaties. 

Wat vind je van deze richtlijnen voor betrouwbare en kwaliteitsvolle gezondheidscoaching? Hoe sta je tegenover de taken die gedefineerd zijn door en voor onze vereniging?  

In deze focus groep zoeken we concrete input om de rol van de gezondheidscoach en van onze vereniging verder te professionaliseren.