ONLINE FOCUS GROEPEN: De toolbox van de gezondheidscoach

07.04.2022 19:30

Een preventief gezonde leefstijl nastreven en de beste versie van jezelf worden is waar een gezondheidscoach zijn klanten mee op weg helpt.  Een integrale gezondheidsaanpak richt zich op verschillende pijlers zijnde:

-       Voeding
-       Beweging
-       Slaap en ontspanning
-       Sociale Relaties

Als Vlaamse Vereniging van Gezondheidscoaches willen wij weten wat jij denkt, voelt en nodig hebt.  Hiervoor gaan we aan de slag met een reeks van online "FOCUS GROEPEN" 

In deze focusgroepen luisteren wij naar jou!

Via een reeks focus groepen willen we samen met jou, onze leden, het gesprek verderzetten over de rol van de gezondheidscoach, om deze nog meer steun en structuur te geven.

De input uit de focus groepen zal dienen om vanuit de VVGC opleidingen, protocollen en tools voor de gezondheidscoach aan te bieden en te ontwikkelen.


We willen jouw mening en ervaring kennen en in kaart brengen! Welke best practices, opportuniteiten en noden zijn er?

Elke focus groep zal door het VVGC bestuur als Host en Co-Host begeleid worden zodat jouw waardevolle input genoteerd, verwerkt en opgevolgd wordt.


Host: Jessie Clarysse
Co-Host: Sylvie Criel
​​​​​​​

De toolbox van de gezondheidscoach

Het toepassen van een breed scala aan vaardigheden, disciplines en coachtechnieken maakt dat de professionele coach zijn coachee kan begeleiden naar meer inzicht in zichzelf, nieuwe oplossingen kan genereren en/of blokkades kan overwinnen.

Ondanks het feit dat elk coachingtraject en elke coachee anders is en elke coach bovendien zijn eigen stijl toepast, zijn er een aantal coachingtools die de kwaliteit en effectiviteit van jouw sessies kunnen verhogen. 

Wil jij graag meewerken om de ideale toolkit van en voor gezondheidscoaches te ontwikkelen?

Neem dan zeker deel aan deze focusgroep!