Er zijn momenteel geen evenementen gepland.

Navorming

Als beroepsvereniging ondersteunen we het levenslang leren om als coach en als individu te blijven groeien. Onze leden kunnen genieten van kortingen op kwaliteitsvolle evenementen, opleidingen en navormingen.

Zo helpen wij jou met het verbeteren van je vakkundigheid en kan jij een nog uitgebreidere en wetenschappelijk onderbouwde dienstverlening aanbieden aan jouw klanten.

AFGELOPEN EVENEMENTEN

ONLINE FOCUS GROEP: De rol van de gezondheidscoach bij stress en burn-out

31.03.2022 19:30
Stress, Burn- & Bore-out, het is er in verschillende soorten, maten en vormen. Hoe ga jij ermee om in jouw begeleidingen? Coach je op de symptomen of ook op de onderliggende psychodynamiek? Is je aanpak enkel gericht op het mentale aspect of kijk je ook naar voeding, beweging, slaaphygiëne? Wat is jouw protocol? Werk je multidisciplinair, een-op-een, in groep? Wat zijn jouw ervaringen? Wij willen weten wat jij nodig hebt om jouw begeleiding te optimaliseren zodat jij je klant nog beter kan bijstaan.

ONLINE FOCUS GROEP: Hoe stimuleer jij beweging?

16.03.2022 19:30
In een holistische aanpak van gezondheidsbevordering is bewegen een basis pijler. Hoe stimuleer jij in jouw activiteit als coach de coachee tot meer of andere beweging? Wie of wat kan jou helpen om het ander en beter te doen? Wat heb jij als coach nodig om jouw klanten nóg beter te kunnen begeleiden? Wij luisteren naar jou!

VOLZET! "De plek van de gezondheidscoach in het landschap van de zorgverlening"

10.03.2022 19:30
De gezondheidszorg verandert. Meer en meer begrijpen we dat preventie belangrijker wordt. Op dit moment zoeken alle zorgverleners (artsen, apothekers, psychologen, voedingsdeskundigen,...) hun plek hierin. Zo ook de gezondheidscoach. Als beroepsvereniging geloven wij dat in een eerste en misschien zelfs nulde lijn de gezondheids-, lifestyle of health-coach een belangrijke rol kan vervullen in het ondersteunen van mensen om gezonde keuzes te maken. In deze focusgroep willen we met gerichte vragen over jullie competenties, jullie manieren van probleemoplossing en voorkomen en vooral vanuit jullie ervaringen mbt samenwerkingen met andere beroepsgroepen informatie opdoen om deze plek af te bakenen. Een eerste stap naar een duidelijke rol voor de gezondheidscoach! Laat je stem horen en sluit aan!