Waarom een beroeps-  vereniging voor  gezondheidscoaches?

Om hierop gepast in te spelen is er nood aan nieuwe profielen binnen de gezondheidszorg.

 

Gezondheidscoaches zijn de profielen van de toekomst en helpen groepen en individuen om werk te maken van een gezonde levensstijl en deze te behouden.

 

Ze werken hierbij evidence based op verschillende domeinen zoals: voeding, beweging, slaap, ontspanning, stressreductie,…

Gezondheidscoaches werken bij voorkeur met programma’s en adviezen die gebaseerd zijn op robuust wetenschappelijk onderzoek en houden steeds het principe ‘primum non nocere’ voor ogen.

 

Wil je jezelf certificeren als GezondheidsCoach? Lees dan verder over de voordelen van het lidmaatschap en het certificatieprogramma.

Wat doet VVGC nog meer? 

  • Navormingen op maat en organiseren van activiteiten voor leden.

  • Tot stand brengen en onderhouden van contacten met overheden en instituten, alsmede het geven van adviezen.

  • Participeren in (overheids)commissies die het doel hebben om richtlijnen, voorschriften en wettelijke bepalingen op te stellen, die van toepassing zijn voor deze vereniging, haar werkterrein en/of haar werkzaamheden.

  • Onderhouden van mediacontacten.

  • Ijveren voor vergoeding van gezondheidscoaching door zorgverzekeraars en andere instellingen.

  • Andere wettige middelen die bevorderlijk zijn voor het doel van de vereniging.

Voorkomen is beter dan genezen. Een gezegde dat nagenoeg iedereen kent, maar vaak nog te weinig in de praktijk wordt toegepast.

Medische behandelingen bepalen immers slechts tien procent van de gezondheidswinst die kan worden geboekt. Toch gaat nog steeds 97% van de huidige budgetten naar die behandelingen.

 

Onze levensstijl is daarentegen goed voor maar liefst veertig procent impact op onze gezondheid. Het is dus tijd om in te zetten op gezondheid en preventie. Zo zullen we bij heel wat mensen chronische ziekten kunnen uitstellen en zelfs vermijden.